Hoe regel ik mijn visum voor Nepal?

Hoe regel ik mijn visum voor Nepal?

Iedereen die naar Nepal wil reizen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een visum nodig. Het visum kan op verschillende manieren worden verkregen:
  1. Nepalese Consulaat in Amsterdam
  2. Nepalese Ambassade in Brussel
  3. Visumbureau
  4. Bij aankomst op de luchthaven in Kathmandu
Er zijn toeristenvisa beschikbaar met verschillende verblijfsduur:
  1. 15 dagen
  2. 30 dagen
  3. 90 dagen
Het visum is geldig tot 6 maanden na afgifte van het visum. De datum van inreizen is bepalend. Dat wil zeggen dat de datum waarop je in Nepal aankomt, mag uiterlijk 6 maanden na afgifte van het visum zijn. Op het moment dat je aankomt in Nepal begint de teller voor het aantal dagen te lopen. Toeristen mogen per kalenderjaar maximaal 150 dagen in Nepal verblijven. Het visum kan in Nepal worden verlengd indien noodzakelijk. Een overschrijding van de visumduur wordt in Nepal niet geaccepteerd. Zelfs niet maar een dag.
 
Door de huidige ontwikkelingen is deze informatie aan veranderingen onderhevig. Neem contact op met het consulaat of de ambassade voor de meest recente informatie.

Nepalees Consulaat in Amsterdam 

Het consulaat is geopend op maandag en vrijdag, uitsluitend op afspraak. We adviseren je om het visum op tijd aan te vragen, minimaal 2 weken voor vertrek.

In de bijlage onder aan deze pagina tref je de complete uitleg van het Nepalees Consulaat in Amsterdam met alle stappen je moet nemen.
 
Visumaanvraag
Vul het visumaanvraagformulier in via https://nepaliport.immigration.gov.np/onlinevisa-mission/application. Typ 'amsterdam' bij 'select Embassy/consulate/mission'. Vul de gevraagde gegevens in. Klik op 'proceed' om naar de volgende pagina te gaan. Vul alle gevraagde gegevens in bij het juiste veld. Je moet een pasfoto (user photo) en een scan van de informatiepagina van je paspoort (passport image) uploaden. Staat het BSN-nummer nog op de informatiepagina van je paspoort? Dek deze dan af. Upload de scans bij het juiste veld, anders kan het consulaat geen visum verstrekken. Aan het einde van de aanvraag zie krijg je een samenvatting met alle ingevulde gegevens. Klik op 'OK' om de aanvraag definitief te maken. Aanpassingen zijn niet meer mogelijk. Het laatste scherm is een overzicht met daarop een persoonlijk M-ID submission nummer. Neem een afdruk van dit scherm mee naar het consulaat. Zonder dit M-ID submission nummer kan het consulaat geen visum verstrekken. Hierna kun je een afspraak inplannen via de website: https://visumafspraak.nepal.nl (gebruik wachtwoord 109898). Er wordt 5 minuten per paspoort voor je gereserveerd. De visumsticker wordt ter plekke in het paspoort geplakt en je kunt contant of per pin betalen. Je kunt met meerdere paspoorten naar het consulaat komen. Op het consulaat kan per pin en contact betaalt worden.
 
Consulaat Generaal voor Nepal in Nederland
Herengracht 562
1017 CH Amsterdam
Telefoon: 020-6241530 (tussen 10:30 en 13 uur).

Nepalese Ambassade in Brussel

Voorafgaand aan het bezoek aan de Nepalese Ambassade moet het visumaanvraagformulier worden ingevuld op de website https://nepaliport.immigration.gov.np/onlinevisa-mission/application. Type 'bru' bij 'select Embassy/consulate/mission' en kies 'Embassy of Nepal, Brussels'. Vul de gevraagde gegevens in. Klik op 'proceed' om naar de volgende pagina te gaan. Aan het einde van de aanvraag zie krijg je een samenvatting met alle ingevulde gegevens. Klik op 'OK' om de aanvraag definitief te maken. Je kunt de aanvraag downloaden en printen. Na het invullen van het aanvraagformulier kun je het paspoort bij de ambassade afgeven. Naast het paspoort moet er een recente pasfoto en een uitdraai van de aanvraag worden ingeleverd. De verwerkingstijd is een werkdag. De volgende werkdag kan het visum afgehaald. Het is niet noodzakelijk om het paspoort in persoon af te geven of op te halen.
 
De ambassade is geopend voor het afgeven en ophalen van paspoorten op werkdagen tussen 09.30-12.30 en 14.00-16.00 uur.
 
Embassy of Nepal/Mission of Nepal to the European Union
210 Avenue Brugmann
1050 Brussels

Visumbureau

Voor de visumaanvragen werkt travel Nepal samen met het familiebedrijf KES Visum. Sinds 1989 helpt KES Visum reizigers met het aanvragen van een visum. KES Visum heeft handige checklists opgesteld met daarin de documenten die je nodig hebt bij de aanvraag van je visum. Dit zijn algemene checklists. Bekijk de checklist voor Nepal. 
  1. Verzamel de benodigde documenten
  2. Controleer of alles is ingevuld
  3. Verstuur de documenten inclusief paspoorten naar KES Visum
  4. Op het door jou aangegeven adres ontvang je de paspoorten inclusief visa retour
KES Visum werkt met een eenvoudig stappenplan. Je vult zelf de ontbrekende informatie aan en stuurt het paspoort en de gevraagde stukken naar KES Visum. Wij raden je aan om de documenten minimaal aangetekend te versturen. En de zending ook voldoende te verzekeren. travel Nepal is niet verantwoordelijk voor het verzenden of ontvangen van de documenten. Hierna neemt KES Visum alles van je over en ontvang je, zodra alles akkoord is, binnen enkele werkdagen je paspoort met visum retour. Met het visum kun je op de luchthaven van Kathmandu doorlopen naar de balie ‘with visa’.

Op de luchthaven van Kathmandu

Het is mogelijk om een visum 'on-arrival' te verkrijgen. Het is een behoorlijk tijdrovend proces en gaat niet altijd goed. Je moet minimaal USD 200,00 per persoon in contanten meenemen voor de aanvraag. Wij adviseren je dringend om het visum voor vertrek te regelen. Het kan zijn dat luchtvaartmaatschappijen je niet willen inchecken zonder visum.

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0) 85 888 5700 en per e-mail info@travelnepal.nl.

    • Related Articles

    • Hoe regel ik mijn visum voor Bhutan?

      Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor Bhutan. Het is niet mogelijk om zelf het visum voor Bhutan aan te vragen. Wij regelen de aanvraag voor het visum voor Bhutan en de kosten hiervoor zijn bij de ...
    • Hoe vraag ik een e-visum voor India aan?

      Aanvraag e-visum India Iedereen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar India reist heeft een visum nodig. In de meeste gevallen kan een e-visum worden aangevraagd. Deze procedure is veel eenvoudiger en goedkoper dan de aanvraag van ...
    • Hoe vraag ik een regulier visum voor India aan?

      Aanvraag regulier visum India Het India Visa and Consular Service Application Centre (in Nederland VFS) is door de Ambassade van India aangewezen om je visumaanvraag af te handelen. Het is niet mogelijk om een visum rechtstreeks bij de ambassade aan ...
    • Checklist goed voorbereid op reis naar Nepal

      Je reis gaat bijna van start. Bij reizen in corona tijd komt meer kijken dan anders. Om te zorgen dat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen komt te staan, adviseren we je deze checklist goed door te nemen. Zo ga je goed voorbereid en ...
    • Hoe kan ik de reis betalen?

      Betaling van je reis Je ontvangt van ons een boekingsbevestiging met factuur nadat je een reis hebt geboekt. Normaal gesproken ontvang je deze documenten binnen 5 werkdagen na je boeking. Betaling is mogelijk via iDeal of per bankoverschrijving. Wij ...