Hoe vraag ik een regulier visum voor India aan?

Hoe vraag ik een regulier visum voor India aan?

Aanvraag regulier visum India

Het India Visa and Consular Service Application Centre (in Nederland VFS) is door de Ambassade van India aangewezen om je visumaanvraag af te handelen. Het is niet mogelijk om een visum rechtstreeks bij de ambassade aan te vragen en moet via VFS.

Aanvraag

Wij raden je aan om de visumaanvraag op tijd op te starten. Minimaal 4 weken voor vertrek. De verwerkingsduur is minimaal 5 werkdagen. Het visum voor India gaat in op de dag dat deze is uitgegeven en niet op de datum van vertrek of aankomst in India.
Start je visumaanvraag minimaal 4 weken voor vertrek.

Benodigde documenten

  1. Een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit India met minimaal twee tegenover elkaar liggende lege pagina’s
  2. Twee officiële pasfoto’s die voldoen aan de vereisten (5,08 cm bij 5,08 cm)
  3. Uitdraai van het online ingevulde visumaanvraagformulier (ondertekend)
  4. Ondertekend formulier ‘General Declaration’ (algemene verklaring)
  5. Boekingsbevestiging van de reis
  6. Zelfstandige ondernemers dienen een KVK uittreksel toe te voegen. Het uittreksel mag niet ouder dan 6 maanden zijn.
  7. Indien je een dubbele nationaliteit hebt, moet je een kopie van de informatiepagina van je tweede paspoort aanleveren. Als daar een geldig Indiaas visum in staat, moet je dit paspoort meenemen zodat het visum gecanceld kan worden.
  8. Bij kinderen onder de 18 jaar moet een geboorteakte en letter of consent worden aangeleverd.
  9. Ben je werkzaam in de media? Mogelijk moet je dan een journalistenvisum aanvragen. Bekijk de eisen op de website van VFS.
  10. Ben je werkzaam voor defensie of de politie? Dan moet er een verklaring van je werkgever worden aangeleverd waarin de reden van je reis staat vermeldt.

Aanvraagprocedure

Zodra je alle benodigde documenten hebt verzameld moet je persoonlijk langs bij een van de kantoren van VFS. Er is een kantoor in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Telefoonnummer (070) 770 9487 (ma-vr 9.00-18.00).

Den Haag
Indian Visa and Consular Application Centre
Parkstraat 99, 2514 JH Den Haag
Paspoort inleveren: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur
Paspoort ophalen: maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur
Dichtstbijzijnde parkeerplaats: Parkstraat / Mauritskade

Rotterdam
Indian Visa and Consular Application Centre
Stationsplein 45, Unit A3.003, 3013 AK Rotterdam
Paspoort inleveren: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 14.30 uur
Paspoort ophalen: maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 15.00 uur

Amsterdam
Indian Visa and Consular Application Centre
Travelport Building, Radarweg 501-545 1043 NZ Amsterdam (begane grond, entree achterzijde parkeerplaats)
Paspoort inleveren: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 14.30 uur
Paspoort ophalen: maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur
Dichtstbijzijnde parkeerplaats: Naritaweg of P+R Sloterdijk (achter NS Station Sloterdijk)

Het visumbureau legt biometrische gegevens vast. Daarom om je persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag. Het ophalen hoeft niet persoonlijk te gebeuren en kan door iedereen door het overleggen van de originele bon gebeuren. Je kunt er ook voor kiezen om het paspoort per koerier te laten versturen. De kosten hiervoor bedragen € 7,00 per document.

Je moet er rekening mee houden dat het visumbureau alleen volledige aanvragen in behandeling neemt. Ze zijn hierin zeer strikt. Controleer of het visum correct is opgesteld en er geen spelfouten zijn gemaakt. Met een onjuist visa word je niet toegelaten tot de vlucht naar India en/of het land.

Je kunt de aanvraagkosten pinnen of contant betalen. Let op dat de American Express card niet wordt geaccepteerd.

Het visumbureau is gesloten op (Indiase) feestdagen. Raadpleeg het overzicht met sluitingsdata.

Kosten aanvraag

Voor een actueel overzicht van de kosten verwijzen we je naar dit overzicht. De actuele kosten voor de aanvraag van een toeristenvisum met een Nederlands paspoort bedragen € 116,51 per visum.

De afgelopen jaar is in het nieuws geweest dat ze niet ze niet altijd de juiste prijzen doorberekenen. Raadpleeg het actuele overzicht met kosten, zodat je niet onverhoopt meer betaalt dan noodzakelijk.

Online visumaanvraagformulier

Het aanvraagformulier is alleen in het Engels beschikbaar. De vragen moeten ook voor zover van toepassing in het Engels worden beantwoord. En zonder spelfouten. Op het uitgeprinte formulier mogen geen wijzigingen, doorhalingen etc. met pen worden aangebracht.

Link naar het online visumaanvraagformulier: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html en klik op ‘regular visa application’.

Enkele aanwijzingen bij het invullen van het online aanvraagformulier:
• Bij niet van toepassing vul je ‘NA’ in
• Vul bij de achternaam (surname/family name) je meisjesnaam in en niet de eventuele gehuwde naam. De vermelding “e/v …” kun je weglaten.
• Neem alle voornamen exact over uit je paspoort
• Citizenship/nationale Id No is het burgerservicenummer (BSN-nummer)
• Visible identification remarks zijn uiterlijke kenmerken, zoals een bril, haarkleur etc.
• Designation bij beroep is het vakgebied
• Bij ‘Reference name in India’ moet je de naam van onze agent ter plaatse invullen
• Bij ‘Reference name in Netherlands’ kun je invullen: travel Nepal, Gerbrand Bakkerstraat 17A, NL-9713 HA Groningen, telefoon 0031 85 888 5700

Het formulier moet op beide pagina’s ondertekend worden en op de tweede pagina moet je ook de datum invullen.

Deze informatie is sterk aan veranderingen onderhevig en is slechts een richtlijn. We adviseren je om de website van het visumbureau te raadplegen voor de meest actuele informatie. travel Nepal kan in geen geval verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen en/of onvolkomenheden in deze.


    • Related Articles

    • Hoe vraag ik een e-visum voor India aan?

      Aanvraag e-visum India Iedereen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit die naar India reist heeft een visum nodig. In de meeste gevallen kan een e-visum worden aangevraagd. Deze procedure is veel eenvoudiger en goedkoper dan de aanvraag van ...
    • Hoe regel ik mijn visum voor Bhutan?

      Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor Bhutan. Het is niet mogelijk om zelf het visum voor Bhutan aan te vragen. Wij regelen de aanvraag voor het visum voor Bhutan en de kosten hiervoor zijn bij de ...
    • Hoe regel ik mijn visum voor Nepal?

      Iedereen die naar Nepal wil reizen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een visum nodig. Het visum kan op verschillende manieren worden verkregen: Nepalese Consulaat in Amsterdam Nepalese Ambassade in Brussel Visumbureau Bij aankomst ...
    • Goed voorbereid op reis naar India

      Voor vertrek naar India Een volledige vaccinatie voor COVID-19 wordt aanbevolen en is niet verplicht. Er is geen verplichting voor het overleggen van een negatieve PCR-test. Aankomst India Bij aankomst kan de temperatuur van iedere reiziger worden ...
    • Hoe zwaar is een trekking?

      Er zijn trekkingen van gemakkelijk tot uitdagend. Aangezien wij verschillende reizigers hebben, hebben wij de voorbereiding op een trekking zo opgesteld dat iedereen ze aan zijn of haar levensstijl kan aanpassen. Onze trekkingen zijn uitgezet om er ...