travel Nepal

Risico's tijden het vliegen

Veel gasten hebben hun bezorgdheid geuit over het risico om het Covid-19-virus op te lopen tijdens het vliegen. Om het risico te minimaliseren, worden belangrijke maatregelen genomen vóór vertrek, tijdens de vlucht en na aankomst.

Naast reisbeperkingen hebben veel landen screening van vertrekkende passagiers geïntroduceerd om vast te stellen of deze passagiers vermoedelijk een infectie hebben opgelopen en te voorkomen dat zij instappen.

Moderne vliegtuigen, inclusief de gehele vloot van Etihad Airways, zijn uitgerust met cabinefiltratiesystemen van vergelijkbare kwaliteit als die worden gebruikt in operatiekamers in ziekenhuizen en zijn tijdens de vlucht ingeschakeld.

In elk besloten ruimte bestaat het risico dat ziekten door andere mensen worden overgedragen.

Het risico wordt echter lager geacht in vliegtuigen vanwege het gebruik van zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die meer dan 99% van in de lucht aanwezige microben eruit filteren.

Daarnaast wordt de cabinelucht continu ververst, namelijk maximaal 30 keer per uur.
Vanzelfsprekend past Etihad zeer gedetailleerde reinigingsprocessen toe op al zijn vliegtuigen bij aankomst op elke bestemming, een praktijk die al bestond vóór het uitbreken van het Covid-19-virus.

Naast wasruimtes, keukens en andere delen van het vliegtuig, reinigt Etihad ook alle passagierscontactpunten, waaronder stoelen, armleuningen, dienbladen, videoschermen en bedieningseenheden, ramen en raamkappen, wanden, afsluitbare bagagecompartimenten en compartimentdeuren. 

Wanneer vliegtuigen in Abu Dhabi aankomen, gebruikt Etihad het reinigingsmiddel Bacoban, dat het Covid-19-virus en andere onzuiverheden vernietigt en gedurende 10 dagen effectief blijft, waardoor hernieuwde besmetting van oppervlakken wordt voorkomen als een besmette passagier met dat vliegtuig heeft gevlogen.

Bron: Etihad Airways
  • Related Articles

  • Is het verstandig om te wachten met boeken van de reis?

   Het virus COVID-19 zorgt voor veel onzekerheid wereldwijd. Wanneer kunnen we weer reizen? Om eventuele zorgen weg te nemen, heeft travel Nepal de betalingsvoorwaarden versoepeld. Zodat je met een gerust hart en zonder zorgen de reis kunt vastleggen. ...
  • Valt het coronavirus onder de dekking van het Calamiteitenfonds?

   Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. Meer informatie hierover lees je op de website van het Calamiteitenfonds.
  • Wat is het huidige reisadvies?

   Het reisadvies wijzigt regelmatig op dit moment en verschilt per land. Raadpleeg de website van het het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste update.
  • Checklist goed voorbereid op reis naar Nepal

   Je reis gaat bijna vast start. Bij reizen in corona tijd komt meer kijken dan anders. Om te zorgen dat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen komt te staan, adviseren we je deze checklist goed door te nemen. Zo ga je goed voorbereid en ...
  • Vergoeden reisverzekeraars kosten vanwege corona?

   Dat hangt van af van de reis- en of annuleringsverzekering die je hebt afgesloten. Hierbij een link waarbij je een overzicht aantreft van vergoedingen specifiek per (reis)verzekeraar. Of neem contact op met je reisverzekeraar.  De verzekeraars ...